Sibiu: Primăria susţine că a cumpărat laptopuri şi camere web suficiente pentru cursuri online în fiecare clasă

Primăria Municipiului Sibiu a anunţat miercuri, că a cumpărat suficiente laptopuri şi camere web, pentru ca să se poată ţine cursuri online în fiecare clasă, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Un număr de 695 de laptop-uri au fost deja predate către unităţile de învăţământ. Numărul de laptop-uri repartizat fiecărei şcoli a fost în funcţie de necesarul transmis de fiecare şcoală şi liceu, astfel încât fiecare clasă să aibă un astfel de instrument pentru cadrele didactice care ţin cursurile în sistem online. Laptop-urile marca Dell sunt echipate cu procesoare Intel Core i3, au 8 GB RAM memorie, ecran de 15,6 inch şi un hard SSD de 256 GB, astfel încât răspund cerinţelor tehnice pentru desfăşurarea în bune condiţii a orelor de curs online’, se arată în comunicat.

Începând cu 1 noiembrie, Primăria Sibiu va distribui şi cele 706 webcam-uri achiziţionate pentru a sprijini procesul de educaţie în sistem online. Fiecare clasă din şcoli şi licee va primi o astfel de cameră web, cu rezoluţie a imaginii 4K Ultra HD, cu autofocus şi autoframing şi captare omnidirecţională de până la 12 metri. Sistemul este completat de un microfon cu difuzor, cu conectare inteligentă prin bluetooth.

Valoarea acestei investiţii în echipamentele destinate educaţiei online se ridică la 2,7 milioane de lei, spun reprezentanţii Primăriei Sibiu. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE