vineri, august 19, 2022

Simion (AUR): România nu va fi atrasă în niciun război, dar dacă ar fi, în prima linie ar trebui pus Arafat și „toți ceilalți care şi-au bătut joc de popor timp de doi ani”

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a transmis un mesaj video pe Facebook, în care vorbește despre războiul din Ucraina, el precizând că România nu va fi implicată în niciun fel de război, spunându-le oamenilor să se liniștească. Totodată, George Simion a spus că românii din Ucraina și Republica Moldova nu sunt în siguranță, scrie r3media.ro.

„Haideți să vorbim un pic despre război. Război în care România nu va fi implicată, război de care nici nu trebuia să fie afectată. E afectată, în primul și-n primul rând, pentru că vor ajunge să crească prețurile, dar siguranța românilor din România nu va fi pusă în pericol. Acordăm ajutor umanitar, dar nu acordăm ajutor militar. Mesajul ăsta cred că e foarte bine înțeles, acolo, în CSAT, și cred cu tărie că nimeni nu va încerca să bage România într-un război în care nu are ce căuta.

Agresiunea rusească a criminalului Putin trebuie oprită prin sancțiuni dure la nivelul alianțelor din care facem parte. E o prostie să zici „neutralitate”, pentru că neutră este Elveția. Noi nu suntem neutri, suntem parte a NATO, dar nu avem ce căuta să dăm sprijin militar. Despre asta e vorba. Și despre oameni care încearcă să facă proteste de pe o zi pe alta și strâng zece-douăzeci de inși. Noi, de fiecare dată când am făcut proteste, au avut efecte și trebuie să ne menținem la acest nivel.

Presa aberează; când am făcut noi protestul de duminică, spunea că e un protest „pro-Ucraina” sau unii ne fac „pro-Rusia”. Noi suntem doar cu România și așa trebuie să rămânem. Spațiul nostru aerian nu trebuie să-l mai punem la dispoziție unora și altora. Criminalul Putin poate fi oprit, trebuie să fie oprit nu pentru că românii din România au de suferit. Criminalul Putin trebuie oprit pentru că au de suferit în momentul ăsta români din Ucraina, care sunt aproape 500.000.

În rest, nu mă interesează și nu mă impresionează și nu o să-mi pune eu aicea [în piept], cum au făcut unele primării, încălcând legile țării, steagul Ucrainei. De multe ori, ucrainenii și-au bătut joc de românii noștri de acolo, ignorându-le dreptul la școală în limba română. Fac un apel la toți românii să stea liniștiți, nu urmează niciun război, este frica prin care ei încearcă să ne conducă.

Doi ani de zile au avut la dispoziție planul numit „Covid”. Iar acum, folosesc acest război pentru care nu suntem pregătiți, pentru că ei au cumpărat avioane de luptă vechi de 40-50 de ani, ei au furat din fondurile Armatei ca să-i cumpere lui Iohannis costum de ski. De asta vă zic, încă o dată, stați liniștiți. Din fericire, de data asta cel puțin, românii din România – cei din Ucraina și Republica Moldova nu – sunt feriți de o conflagrație mondială.

Trebuie să ne gândim la toți ai noștri, suntem solidari cu ei. O să facem acțiuni de solidaritate cu ai noștri din Cernăuți, Ismail, Hotin, Cetatea Albă sau Apșa de Mijloc. Fiți alături de noi, dar totodată stați liniștiți și nu vă mai lăsați conduși prin frică. Nu va fi niciun război. Acordăm ajutoare umanitare românilor, în primul rând, dar niciodată ajutoare militare”, a spus George Simion.

De asemenea, Simion subliniază că nu va fi niciun război, dar dacă ar fi, în prima linie ar trebui pus Arafat și „toți ceilalți care și-au bătut joc de români doi ani. NU ROMÂNII!”.

„Cine deține petrolul și restul bogățiilor Țării să angajeze și armate. Noi, românii, nu avem nimic deci nu avem pentru ce lupta. Cc: OMVMOLLUKOIL”, scrie, pe contul său de Facebook, Simion.

De asemenea, el scrie: „Resursele naturale ale României trebuie fie nationalizate fie impozitate corect. La fel și companiile strategice (cum sunt distribuitorii de energie)”. Iar AUR arată: „Noua găselniță a incompetenților care conduc România: „Starea de criză”. Circul ăsta nu se termină niciodată?!”.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner