Steriu (PSD): Din ce în ce mai mulți semnatari au luat decizia să nu voteze

dancila steriu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, că fiecare semnatar va decide, în momentul în care „va avea două bile în mână”, dacă dorește „să arunce țara-n haos” sau să permită Guvernului Dăncilă să continue.

„Colegi din toate partidele, deputați, senatori, sunt convins că vor fi mâine (joi- n.r.) alături de actualul Guvern, că vor găsi o cale de a vota la vedere sau nu la vedere, împotriva documentului depus. Eu cred că la ora actuală, nimeni nu știe despre niciun parlamentar, fiecare are propria lui conștiință și-și ia propriile decizii”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu a afirmat că numărul parlamentarilor care nu vor vota moțiunea se mărește.

„Am înțeles că din ce în ce mai mulți parlamentari care au semnat moțiunea au luat decizia să nu o voteze. Sunt convins că responsabilitatea pe care aceștia și-au dats seama că o au, pentru bunul mers politic și economic al României, este mult mai importantă decât motivul susținerii moțiunii de cenzură, într-o perioadă electorală, despre asta vorbim, începem campania electorală și această moțiune vine, în primul rând, ca un vehicul pentru a promova campania electorală a celor din Opoziție”, a adăugat Steriu.

Social – democratul a afirmat că consideră că ziua votului ”va fi una scurtă, iar timpul rămas va fi folosit de PSD pentru a pregăti consolidarea Guvernului Dăncilă”, care va veni în fața Parlamentului, pentru remaniere.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.