luni, august 8, 2022

STUDIU: Până în 2060 – Bucureştiul va ajunge cel mai bogat oraş din UE

Un studiu realizat de Grosvenor Casinos, care a analizat 270 din oraşe din Europa, susţine că Bucureştiul va fi cel mai bogat oraş european în 2060, scrie Express.co.uk, citat de Ziarul Financiar.

  • În prezent, topul este alcătuit de zece oraşe europene, iar printre cele mai bogate dintre acestea se numără Luxemburgul, Groningen şi Ingolstadt.

Luxemburg, oraşul-capitală al statului cu acelaşi nume, este considerat la momentul actual cel mai bogat oraş din Europa din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor, potrivit studiului.

Luxemburg este un oraş de bază în Europa, în ciuda dimensiunilor sale reduse, deoarece găzduieşte Secretariatul General al Parlamentului European, Banca Europeană de Investiţii, precum şi Curtea de Justiţie şi Curtea Europeană de Conturi.

Al doilea cel mai bogat oraş din Europa la momentul actual este Groningen din Olanda, un oraş tânăr din punct de vedere al populaţiei, care însumează aproximativ 40.000 de oameni.Groningen este cel mai mare oraş din nordul Olandei.

Ingolstadt ocupă locul trei în clasament, fiind un oraş german, precum Luxemburg, liderul topului actual. Oraşul este cunoscut pentru Forumul Audi şi muzeul său de maşini clasice.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner