Suedia introduce tehnologia 5G – dar blochează accesul Huawei la construcția rețelei naționale

5G

Suedia va adopa, până la sfârșitul anului în curs, o lege referitoare la introducerea tehnologiei 5G, care va avea printre obiective și blocarea accesului Huawei la construcția rețelei naționale 5G.

  • Suedia va adopa, până la sfârșitul anului în curs, o lege referitoare la introducerea tehnologiei 5G, care va avea printre obiective și blocarea accesului Huawei la construcția rețelei naționale 5G.

Cu toate că în proiectul de lege depus la parlament nu sunt formulate, în mod explicit, restricții față de accesul Huawei, noile reglementări vor conferi armatei și serviciilor de informații capacitatea de a impune operatorilor de telefonie mobilă o serie de criterii și parametrii cu privire la furnizorii de echipamente destinate implementării tehnologiei 5G. Noua lege va intra în vigoare înainte de licitațiile pentru licențele 5G, care vor avea loc în la începutul anului 2020.

CEO-ul Huawei pentru țările nordice a precizat că firma sa respectă legislația națională și se va adapta la cerințele impuse de aceasta.

Sursa: cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA