Tăriceanu, despre organizarea anului școlar: Discuție cu autoritățile locale pentru a găsi spații suplimentare

Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis o scrisoare către președinții celor două Camere pentru a reuni comisiile de specialitate din Parlament pentru a decide cum se va configura anul școlar 2020-2021.

”Așa cum anunțam săptămâna trecută, am depus solicitarea adresată președinților celor două camere ale Parlamentului de a convoca comisiile pentru învățământ, știință, tineret și sport în sesiune extraordinară pentru a dezbate modul în care va fi organizat noul an școlar/universitar 2020 – 2021. Demersul meu vine în contextul în care am văzut propunerile emanate de Guvernul Orban, care aproape sunt de neconceput pentru nişte oameni care au o responsabilitate enormă. Acest Guvern nu are nicio idee realistă cu privire la felul în care trebuie organizată revenirea pe băncile școlii. Consider că este necesară o dezbatere amplă în comisiile de specialitate, în care să ascultăm cu atenție propunerile care vin de la asociațiile de părinți, elevi, corpul profesoral, autorități locale și medici”, a scris liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că este necesară o discuție serioasă cu autoritățile locale pentru a vedea dacă se pot găsi spații suplimentare pentru școli.

”În același timp, trebuie să ascultăm specialiștii epidemiologi care să ne spună ce măsuri pot fi luate pentru a micșora riscul de îmbolnăvire. Sunt doar câteva dintre direcțiile de discuție pe care consider că trebuie să le abordăm în cadrul unei ședințe comune a Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.