Tăriceanu despre Pilonul II: Statul nu poate fi detaşat vizavi de banii cetăţenilor

Statul nu poate să fie complet detaşat de ce se întâmplă cu banii cetăţenilor de la Pilonul II de pensii, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El s-a aflat  miercuri la Guvern, unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, dar a arătat că nu a discutat şi despre tema referitoare a Pilonul II de pensii, pentru că va urma „o analiză” în acest sens.

„Nu se desfiinţează Pilonul II. (…) Nu se stopează nici contribuţiile. (…) Nu am discutat de Pilonul II, pentru că, din câte mi-a spus primul ministru, urmează să se facă o analiză la Ministerul Muncii pe acest subiect şi în momentul când analiza va fi terminată mai multe lucruri se vor putea spune. (…) Statul nu poate să fie complet detaşat de ce se întâmplă cu banii cetăţenilor la Pilonul II. Guvernul este preocupat, după cum vă spun că suntem şi alţii preocupaţi, eu sunt preocupat. În ce sens? Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pe care îl au banii depuşi la Pilonul II, vrem să vedem ce se întâmplă cu banii investiţi din Pilonul 2, încotro se duc, care este impactul lor asupra economiei, o serie de elemente, acesta este motivul pentru care o astfel de analiză este necesară, dar nu se pune sub nicio formă problema desfiinţării Pilonului II. În acelaşi timp, este normal să vedem ce se întâmplă cu Pilonul II”, a afirmat Tăriceanu.

El a asigurat-o pe Viorica Dăncilă de „tot sprijinul ALDE”.

„În această perioadă uşor tulbure, confuză, în care am văzut că abundă atacuri la adresa domniei sale, cereri de demisie şi aşa mai departe, am fost să discutăm şi să-i dau asigurările cu acest prilej că din punctul nostru de vedere în coaliţie se va bucura de tot sprijinul. De asemenea, în ceea ce priveşte soliditatea majorităţii parlamentare, i-am dat aceleaşi asigurări şi nu în ultimul rând i-am vorbit despre sprijinul instituţional în calitate de preşedinte al Senatului”, a precizat Tăriceanu.

Raportul Comisiei Europene – „Dumnezeu pe pământ”

Preşedintele Senatului a opinat, pe de altă  parte, că, în România, când apare raportul Comisiei Europene, e ca şi când „Dumnezeu a coborât pe pământ”.

Comisia Europeana„Eu sunt tare curios, v-aş întreba, dar ştiu că nu puteţi să îmi daţi un răspuns, aceste rapoarte anuale pe care le face Comisia Europeană ce impact au în alte ţări? În România, când apare raportul Comisiei Europene e ca şi când Dumnezeu a coborât pe pământ şi ne pune pe noi, muritorii de rând, în faţa unei situaţii în care nu mai avem altă ieşire decât să ne aliniem la ce spune Dumnezeu”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că, în timp ce Mecanismul de Cooperare şi Verificare funcţionează de peste 10 ani în România, – în România „s-a dezvoltat o cangrenă uriaşă, un putregai uriaş, în domeniul Justiţiei”.

„Mă refer, bineînţeles, în mod punctual, la protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii, dintre SRI şi instituţii precum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, CSM, DNA. N-am observat în niciunul dintre rapoartele MCV nici cea mai mică preocupare, în pofida semnalelor pe care le-am tras şi eu, şi alţii, şi din presă cu privire la abuzurile şi excesele din Justiţie”, a exemplificat preşedintele Senatului.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare