Tăriceanu: Moartea judecătorului Stan Mustaţă în penitenciar nu este primul caz

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat după ce judecătorul Stan Mustață a murit în penitenciar.

„Moartea judecătorului Stan Mustaţă în penitenciar, ca urmare, probabil, a lipsei de îngrijire, să nu spun a relelor tratamente, dar a lipsei de îngrijire adecvată nu este primul caz. A fost şi cazul domnului Adamescu.

Cred că la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor trebuie acordată mai multă atenţie acestor situaţii limită, pentru că penitenciarele sunt făcute să îi primească pe cei care sunt condamnaţi şi îşi ispăşesc pedepsele, dar acest lucru nu presupune exterminarea lor. Acest caz este de o gravitate deosebită, având în vedere că nu e prima situaţie.

Eu nu am elemente de apreciere, decât să iau cunoştinţă de informaţiile pe care le-a dat soţia dânsului şi, în măsura în care ancheta declanşată de ministrul Justiţiei va putea să aducă lumină ar fi salutar. Sigur că există şi o altă variantă de rezervă, nu îmi place să folosesc mereu acest instrument dar poate, în cazul extrem, să constituim o comisie parlamentară de anchetă.

Pentru că, într-adevăr, în cazul judecătorului Stan Mustaţă ştim care a fost situaţia, avem cu toţii cunoştinţă de presiunile la care a fost supus, de jocurile de culise care au avut loc şi care au dus, în final, la condamnarea sa. Sigur că merită analizat acest lucru, dar trebuie să mă consult şi eu cu colegii mei de la Senat, cu majoritatea, cu partidele care alcătuiesc coaliţia, pentru a vedea dacă ei consideră oportun un astfel de demers”, a spus Tăriceanu, la RTV.