Tăriceanu transmite din concediu decizia sa cu privire la suspendarea lui Iohannis

Aflat în vacanță în afara granițelor, președintele Senatului a intrat prin telefon la Antena 3 și a spus care este punctul său de vedere cu privire la suspendarea lui Iohannis.

„Nu avem decât măsura extremă a suspendării. Am spus că această măsură trebuie foarte bine întărită. Ceea ce pot să vă spun este că voi susţine necondiţionat o decizie a Coaliţiei de a demara procedura de suspendare a preşedintelui. Nu voi accepta niciodată ca drepturile şi libertăţile indviduale ale cetăţenilor să fie încălcate, nu voi accepta să facem a astfel de derogări de la statul de drept”, a spus Tăriceanu.

dragnea tariceanuCoaliţie fără Tăriceanu? Dragnea a anunţat că luni se va discuta despre suspendarea lui Iohannis

Liderii coaliţiei vor decide luni dacă îl suspendă sau nu pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru că „îşi bate joc de Constituţie”, a declarat zilele trecute preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a susţinut că a discutat despre acest lucru cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu:

„Eu am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere – suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să ameninţe un alt judecător de la CCR, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători la ÎCCJ. „, a precizat Dragnea la Parlament, care s-a arătat convins că şi luni în coaliţie ca exista consens, nu „ultimul cuvânt”:

„Ultimul cuvânt” s-ar putea să fie totuşi deocamdată doar al preşedintelui PSD, în condiţiile în care liderul ALDE este plecat toată săptămâna, au declarat surse politice pentru ecopolitic.ro. În aceste condiţii, coaliţia nu ar putea avea loc decât în condiţiile în care Tăriceanu ar renunţa la programul său şi ar veni la Parlament în mod excepţional.

De altfel, potrivit unor surse din coaliţie, preşedintele Senatului nu ar fi de acord cu suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.