vineri, ianuarie 21, 2022

Teleorman: Opt percheziţii la membrii unui grup infracţional specializat în trafic de migranţi

Procurorii DIICOT Teleorman, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, au efectuat, miercuri, opt percheziţii la membrii unui grup infracţional specializat în trafic de migranţi.

Conform DIICOT, percheziţiile au fost efectuate într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, traficul de migranţi şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului pentru conducerea pe drumurile publice.

‘În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 31 octombrie 2021, un număr de 16 cetăţeni sirieni au trecut fraudulos frontiera de stat, din Bulgaria în România, cu o ambarcaţiune ce aparţinea unui cetăţean bulgar. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că cetăţenii sirieni au fost debarcaţi pe malul românesc, iar ulterior au început să se deplaseze pe digul de protecţie al râului Sâi, spre comunicaţia DN54A, care leagă localităţile Islaz – Turnu Măgurele’, precizează DIICOT.

În apropierea podului, cei 16 cetăţeni sirieni au fost aşteptaţi de două autovehicule, care urmau să îi transporte în municipiul Timişoara, cu scopul de a ajunge ulterior în vestul Europei. Totodată, s-a stabilit faptul că unul dintre conducătorii autovehiculelor nu poseda permis de conducere.

Lucrătorii de poliţie din cadrul ITPF Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele au procedat la interceptarea şi oprirea în trafic a celor două autovehicule, la aproximativ 2 km faţă de municipiul Turnu Măgurele.

La sediul DIICOT Teleorman au fost conduse, în vederea audierii, trei persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Campanii publicitare
    sales banner