Teodorovici vrea ca doar Parlamentului să modifice Codul fiscal

teodorovici

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că se intenţionează elaborarea unei iniţiative legislative care să restrângă atribuţiile Guvernului şi să permită doar Parlamentului modificarea pe viitor Codurilor fiscal şi de procedură fiscală.

Aceasta se va întâmpla însă doar după ce va avea loc o „amplă campanie” pe tema celor două coduri, în urma căreia să rezulte „un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles”.

„Mi-am propus ca în luna iunie a acestui an să iniţiez o campanie amplă a celor două Coduri – codul fiscal şi codul de procedură fiscală, articol cu articol, alături de toţi colegii din Senat, Camera Deputaţilor, din comisiile parlamentare de specialitate şi de toţi actorii sau structurile şi organizaţiile reprezentative pentru mediul economic, pentru ca până în toamnă să venim cu un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat.

Mai mult, doresc să venim cu o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări. Cum? Printr-o prevedere clară în baza căreia modificările asupra celor două Coduri să poată fi delimitate din punct de vedere al competenţelor, doar Parlamentul să aibă dreptul de a adăuga, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare.

  • Fac un apel la experienţa tuturor colegilor din Parlament, inclusiv către autorii moţiunii, să facă dovada adevăratei responsabilităţi politice şi să vină cu propuneri măcar în domeniile de competenţă, dacă acestea există, şi să lase deoparte plăcerea jocului asociativ de cuvinte menit a crea doar circ pe scena politică a României”, a declarat Teodorovici la dezbaterea moţiunii simple PNL intitulată „Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!”.