joi, august 11, 2022

Toader anunţă că a finalizat proiectul privind despăgubirea deţinuţilor care au stat în condiţii necorespunzătoare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la finalul bilantului anual al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, că a finalizat un proiect de lege privind despăgubirea deţinuţilor care au stat în condiţii necorespunzătoare.

  • El a menţionat că nu are o statistică, adăugând că a primit zilele trecute de la CEDO o infogramă unde “se jalonează posibile soluţii”.

“Eu le-am dat în lucru la direcţia de elaborare de la Ministerul Justiţiei. Ieri mi-au prezentat proiectul de lege. Îl voi citi, voi vedea în ce măsură se răspunde coordonatelor CEDO, îl voi definitiva, şi voi merge personal la grefa CEDO să facem o discuţie prealabilă ca să fim în linia corectă. (…)

Va trebui să avem în vedere câţi deţinuţi au stat în condiţii necorespunzatoare, va trebui să vedem care este impactul financiar, va trebui să stabilim o sumă care să fie considerată de CEDO un remediu efectiv. Va trebui să ne raportam si la ce au stabilit alte state, care au avut o problemă similară. „, a declarat Tudorel Toader.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner