TRANZACȚIE INTERNAȚIONALĂ / Finlanda și-a vândut șantierul naval din Helsinki – unei societăți din Rusia

santier naval helsinki

A fost confirmată vânzarea șantierului naval Arctech Helsinki – cumpărătorul conduce cea mai mare companie de nave de croazieră din Rusia.

  • Șantierul naval Helsinki este vândut companiei Algador Holdings Ltd.

Algador este deținut de Rishat Baugatdinov și Vladimir Kasyanenko, care au lucrat mult timp în industria navală. Compania deține, printre altele, cea mai mare companie de croazieră fluvială din Rusia, Vodohod Ltd. Cei doi dețin mai multe companii internaționale de transport de marfă, de transport maritim și de nave.Tranzacția va fi finalizată în luna mai. O nouă companie, numită Helsinki Shipyard Oy, va fi înființată pentru vânzare.

“Angajații șantierului naval Helsinki vor fi păstraţi în noua companie. Acordul nu va afecta subcontractanții șantierului naval”, a declarat Viktor Olerskiy, președintele consiliului de administrație al noii companii.

Proprietatea și întreaga activitate a șantierului naval Helsinki vor fi, de asemenea, transferate noii companii. După finalizarea contractului, Arctech Helsinki Shipyard își va continua activitatea în domeniul construcţiilor navale, în calitate de acționar al companiei rusești Nevsky Shipyard LLC.

Sursa: www.yle.fi cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA