Trei medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Biologie 2019

Echipa României, prezentă la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie (14-21 iulie, Szeged – Ungaria), a obţinut trei premii: o medalie de argint şi două medalii de bronz, a anunţat miercuri Ministerul Educaţiei Naţionale.

Romeo – Sebastian Pintilie (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău) este laureatul cu argint.

Medaliaţi cu bronz şi în competiţia de anul trecut, Silvia Alda (Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara) şi Magdy Mekdad (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) au reeditat aceste rezultate.

Din echipa României a făcut parte şi Răzvan Andrei Covache – Busuioc, elev la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoţit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiţă, director al Departamentului de Genetică – Facultatea de Biologie (Universitatea din Bucureşti) şi lector dr. Georgiana Duţă-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultăţii de Biologie – Universitatea din Bucureşti).

La ediţia 2019 au fost prezenţi peste 300 de elevi din 78 de ţări.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie şi genetică moleculară) şi două probe teoretice. Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfăşurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), România participând din 1997, cu performanţe notabile în fiecare an.