Tulcea: Inspectoratul Şcolar a distribuit 62.500 de teste anti-COVID-19 pentru elevi

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea a distribuit în unităţile de învăţământ 62.500 de teste anti-COVID-19 pe bază de salivă pentru elevi, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul general Viorica Pavel.

Testele au fost primite în două tranşe, iar consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor decide dacă aceste teste vor fi făcute de profesori sau de părinţi.

‘Am primit 1.750 de teste, iar asta înseamnă că putem testa săptămâna viitoare, luni şi joi, toţi elevii şcolii. Este practic imposibil ca la o şcoală de 800 de elevi să facem testele în şcoală. Ar însemna ca luni şi joi să nu mai facem ore. De aceea, i-am rugat pe părinţi să facă aceste teste acasă. Sperăm ca partenerii noştri educaţionali, părinţii, să înţeleagă situaţia aceasta’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Colegiului ‘Spiru Haret’ din municipiul Tulcea, Florin Anastasiu.

Potrivit ISJ, doar în două şcoli din judeţ, cele din comunele Dorobanţu şi Turcoaia, se învaţă online, din cauza ratei de vaccinare a personalului didactic care este mai mică de 60%.

Datele furnizate joi de Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea arată că în judeţ incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 0,98 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore de monitorizare care au fost raportate înregistrându-se şase cazuri noi de îmbolnăvire.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost semnalate 13.723 de cazuri de COVID-19, iar 476 de persoane au murit.

În judeţ, au fost administrate 140.318 doze de vaccin, însă doar 13.425 de persoane au primit până joi cea de-a treia doză de vaccin.

Sursa: PRESSONLINE