duminică, octombrie 1, 2023

UE condamnă Polonia pentru înființarea unei comisii de cenzură a presei

În ediția de joi a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal ne-a informat că Polonia a înființat prin lege o comisie în cadrul căreia se investighează influențele rusești, pe modelul site-ului ucrainean Myrotvorets care condamnă la moarte analiști și jurnaliști sau chiar pe modelul listelor negre cu putiniști întocmite în România, scrie solidnews.ro.

Astfel de măsuri prin care se îngrădește libertatea de exprimare a indivizilor sunt apanajul dictaturilor, după cum a observat Iosefina Pascal. Departamentul de Stat a zis despre această comisie din Polonia, care va ancheta și va pune sub acuzare aşa-zişi propagandiști ai Rusiei, că ar pune în pericol libertatea alegerilor în Polonia, pentru că poate fi folosită drept instrument politic de cenzură.

UE a declanșat procedura de infringement asupra Poloniei din aceste motive, măsură pe care jurnalista Iosefina Pascal o consideră prea slabă. Măsura Poloniei este extrem de periculoasă, mai ales că este reglementată prin lege. Deși cu alte ocazii Polonia avea poziții interesante și chiar lăudabile cu privire la anumite ideologii progresiste, respingând excesele, iată că acum începe să fie din ce în ce mai anti-democratică.

Încăpățânarea și păstrarea cu perseverență a unor idei preconcepute fără deschidere către dialog vor duce inevitabil la extremism, iar o societate dezbinată de extremism este mult mai ușor de manipulat.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner