ULTIMA ORĂ/ Ciolacu: Candidatura Vioricăi Dăncilă la preşedinţie a fost o greşeală

ciolacu

Candidatura Vioricăi Dăncilă la preşedinţie a fost o greşeală, aceata fiind însă votată de conducerea partidului, a declarat duminică seara liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

El a comparat cu situaţiile anterioare, când foştii premieri Adrian Năstase, „care a avut o guvernare excepţională”, şi Victor Ponta, în acelaşi timp preşedinţi ai PSD, au decis să candideze la prezidenţiale şi au pierdut.

Ciolacu a recunoscut că a văzut în trecut, alături de colegii de partid, în candidatura la preşedinţie a lui Adrian Năstase „singura oportunitate”, după care „a urmat în oglindă Victor Ponta” care a avut de asemenea o guvernare bună. 

„Decizia lui Victor Ponta de a candida el, şi nu a candida Crin Antonescu, s-a văzut că e greşită, şi am pierdut alegerile. Acum venim în zilele noastre, când după alegerile parlametare eu am fost unul dintre susţinătorii ca doamna Viorica Dăncilă să devină şi preşedintele partidului, în aceeaşi logică cu Adrian Năstase şi Victor Ponta, că guvernarea e una bună şi coerentă. (…) Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

El a adăugat că în momentul în care eşti preşedintele partidului îţi asumi nişte decizii. „Decizia dânsei a fost de a candida. În acel moment, chiar dacă există voci care susţin contrariul, majoritatea decide, iar decizia prin vot a fost ca doamna Dăncilă să candideze cu adevărat. (…) Ne-a fost frică să luăm nişte decizii mai curajoase. Noi ne aflam într-o alianţă de guvernare cu dl. Călin Popescu Tăriceanu. Toate deciziile astea au influenţat alte decizii. A fost o sarabandă de greşeli. (…) PSD n-a reuşit nici de această dată să treacă peste orgoliul de avea candidat, cu toate că am intrat în alegri într-o situaţie nu tocmai confortabilă”, a spus Ciolacu care crede că una dintre soluţii ar fi fost un candidat independent susţinut de PSD.

Întrebat dacă crede în varianta unui blat Dăncilă-Iohannis, liderul PSD a negat.

„Nu. Îmi place să cred că cunosc PSD. A fost o decizie proastă (n.r. – candidatura Vioricăi Dăncilă). Câteodată devii prizonierul şanţului pe care îl sapi. (…) Discuţii am avut cu doamna Dăncilă, dar decizia este a preşedintelui care îşi asumă sau nu această candidatură. De aceea cred că decizia doamnei Dăncilă de a demisiona a fost una îndreptăţită. (…) Nu vreau să o acuz pe doamna Dăncilă, a fost şi o perioadă foare grea atât pentru dânsa cât şi pentru partid”, a adăugat liderul PSD.