joi, noiembrie 30, 2023

ULTIMA ORĂ / Guvernul l-a confundat pe Dragnea cu Dăncilă ?

Guvernul României a transmis ce a discutat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.Asta în ciuda faptului că președintele Camerei Deputaților, conform regulamentului, are biroul său de presă, iar Guvernul se ocupă strict de comunicarea Executivului.

Guvernul a transmis ce a făcut Liviu Dragnea în Israel!

Nu știm dacă este asumată sau nu această nouă metodă de comunicare, dar ceva s-a întâmplat și așteptăm de acum și alte comunicate, dar de la cabinetul domnului Dragnea cu doamna prim-ministru Dăncilă.

dancila dragnea„Delegația română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, a fost primită astăzi de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.

În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. A fost evidențiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România și Statul Israel.

Oficialii români au arătat că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a țării noastre și au reiterat dorința de a se realiza noi pași spre o dimensiune strategică a relației româno-israeliene

Situația de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuțiilor, realizându-se un schimb substanțial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluțiile din dosarul nuclear iranian, situația din Golful Persic și lupta împotriva terorismului.

Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Președintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparținând președintelui.

O temă specială pe agenda întrevederii a fost evidențierea rolului comunității israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum și la consolidarea relațiilor între cele două state”, transmite Guvernul.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner