ULTIMA ORĂ / O pacientă de la Spitalul Universitar din Capitală, confirmată cu noul coronavirus, a murit – Bilanțul a ajuns la 79 decese

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți seară, decesul unei femei de 84 de ani, infectată cu noul coronavirus și care era internată în Spitalul Universitar din București.

Decesul, survenit pe 27 martie, nu a fost raportat Institutului Naţional de Sănătate Publică din cauza unor ”deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București”, scrie b1.ro

Femeia a ajuns pe 26 martie la camera de gardă a unității medicale, având o simptomatologie ce o încadra în categoria suspecților de COVID-19. Ea a fost izolată, i s-au recoltat probe și a fost depistată pozitiv pe 27 martie. A murit în aceeași zi. Ea avea fibrilație atrială, pacemaker permanent și insuficiență cardiacă cronică.

„Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, printr-un comunicat.

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în România a ajuns la 79. Cinci victime sunt din Capitală.