sâmbătă, iunie 10, 2023

ULTIMA ORĂ / PSD anunţă organizarea unui miting cu sute de mii de oameni la Bucureşti

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni organizarea, în data de 9 iunie, la Bucureşti, a unui miting la care sunt aşteptaţi „sute de mii de oameni”, împotriva „abuzurilor unor instituţii ale statului”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu nu va fi prezent la miting, „pentru că nu este lider PSD”, a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care  a luat această decizie.

Mitingul, care va fi unul autorizat, va avea loc de la ora 20,00, în Piaţa Victoriei.

Liviu Dragnea„Este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune şi mai dur că sunt afectate de câţiva ani buni în România. (…)

Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să trăiască într-o ţară liberă, într-o ţară în care să nu mai fie instituţii aflate sub o teroare, într-o ţară în care din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, să permită intruziuni ilegale şi neconstituţionale în viaţa privată a oricărei persoane, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, să permită ca zeci, mii de destine să fie distruse, având nişte interese care nu tot timpul sunt numai din interior„, a detaliat Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că instituţiile care fac abuzuri sunt „instituţiile de forţă” şi a promis că mai multe va spune la mitingul din 9 iunie.

„S-a tot vorbit despre ele, aţi văzut imagini, aţi auzit înregistrări, aţi văzut documente, aţi văzut protocoale secrete, sunt instituţiile de forţă. Ne interesează să protejăm justiţia, să îi protejăm pe cei care înfăptuiesc justiţia, ne interesează ca judecătorii în România să nu mai aibă niciun fel de influenţe, nici din partea unor instituţii care trebuie să se ocupe de securitatea naţională, nici din partea unor instituţii care trebuie să se ocupe de cercetări doar în cadrul legii şi nu cercetări abuzive.

sri dna    În condiţiile în care statul paralel, format din oameni din diverse instituţii, oameni nealeşi, nelegitimi, a acţionat cum a acţionat în ultimii ani, oricine din această ţară, un cetăţean simplu, o firmă cât de mică, orice şef de instituţie s-a putut afla sub această teroare şi ameninţare”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă SRI şi DNA sunt printre aceste instituţii, el a arătat că „nu numai”.

Viorica Dăncilă dezminte că mitingul este pentru susţinerea sa

Dancila dragnea pensiiPremierul Viorica Dăncilă a dezminţit luni că acest miting ar fi organizat pentru susţinerea sa: „Nu este un miting pentru susţinerea mea, este un miting împotriva abuzurilor. Susţinerea premierului este în Parlament”.

Viorica Dăncilă a precizat că va fi prezentă la miting, pentru că este preşedinte executiv al PSD.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner