luni, octombrie 2, 2023

Un australian a fost amendat după ce a făcut surfing cu pitonul

În Australia, pe lângă rechini, oamenii trebuie să se ferească de acum înainte şi de şerpi, după ce un bărbat a fost văzut pe placa sa de surfing în timp ce avea un piton înfăşurat în jurul gâtului, fapt pentru care a fost amendat, informează AFP, arată Agerpres.

O înregistrare video ce îl prezintă pe acel practicant de surfing aruncându-se în valurile din proximitatea celebrei regiuni metropolitane Gold Coast, la sud de Brisbane, a făcut furori în rândul australienilor.

Autorităţile locale l-au amendat cu 2.322 de dolari australieni (1.400 de euro). Ele au considerat că bărbatul avea dreptul de a deţine un piton-tapet ca animal de companie, dar nu putea în niciun caz să îl scoată în afara reşedinţei în care este înregistrat şi, cu atât mai puţin, să îl aducă la surfing.

„Pentru a putea fi scos într-un spaţiu public, este nevoie de un permis separat”, a precizat Ministerul Mediului din statul australian Queensland într-un comunicat.

„Şerpii sunt, evident, animale cu sânge rece şi, deşi pot să înoate, reptilele evită în general apa. Pentru acest piton, apa ar fi fost foarte rece, iar singurii şerpi care ar trebui să existe în ocean sunt şerpii de mare”, au adăugat reprezentanţii aceluiaşi minister.

Pitonul-tapet, o specie care trăieşte în Australia şi Papua Noua Guinee, poate să atingă o lungime de până la trei metri.

Neveninoşi, ei se înfăşoară în jurul prăzii până când aceasta moare prin asfixiere.

Aceste reptile se hrănesc în principal cu păsări, şopârle şi mamifere de talie mică.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner