luni, august 8, 2022

Un bărbat care a terorizat un oraș din Norvegia – condamnat la internare într-o instituţie psihiatrică

Justiţia norvegiană a condamnat la internare într-o instituţie psihiatrică un danez care a terorizat la sfârşitul anului 2021 oraşul norvegian Kongsberg folosind un arc cu săgeţi şi apoi cuţitul cu care a înjunghiat mortal cinci persoane, potrivit verdictului publicat vineri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Pe 13 octombrie 2021, Espen Andersen Braathen, în vârstă de 38 de ani, a semănat teroare în Kongsberg, un oraş din sud-estul Norvegiei, atacând mai multe persoane cu un arc cu săgeţi în interiorul şi în afara unui supermarket, iar apoi a înjunghiat alţi cinci locuitori în casele lor sau pe stradă.

Inculpatul, care suferea de o boală mintală de mulţi ani, a pledat vinovat pentru uciderea a cinci persoane şi 11 tentative de omucidere la începutul procesului său desfăşurat la Hokksund, pe 18 mai.

În decizia pronunţată joi, judecătorii au estimat că „inculpatul avea în mod clar tulburări de înţelegere şi funcţionale din cauza stării sale” la momentul atacului.

„Curtea consideră, prin urmare, că inculpatul nu poate fi tras la răspundere penală pentru niciunul dintre capetele de acuzare”, se precizează în decizia tribunalului.

Decizia de a-l supune pe Espen Andersen Braathen la tratament psihiatric forţat nu este o surpriză, deoarece atât acuzarea, cât şi avocaţii apărării, au susţinut mai degrabă internarea acestuia într-o unitate specializată decât o pedeapsă cu închisoarea.

Arestat la 35 de minute după prima sesizare în legătură cu atacurile, Braathen, care era înarmat în acea zi cu un arc, 62 de săgeţi şi cuţite, a fost plasat imediat într-o instituţie medicală. Trei experţi care l-au monitorizat au concluzionat că bărbatul suferea de schizofrenie paranoidă din 2007.

Cele cinci victime ale sale au fost patru femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 52 şi 78 de ani.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner