joi, noiembrie 30, 2023

Un oraş turistic din Noua Zeelandă, afectat de inundaţii

Mai multe locuinţe din Queenstown, o populară destinaţie turistică din Noua Zeelandă, au trebuit să fie evacuate şi anumite şcoli au fost închise vineri după ce oraşul a fost lovit de inundaţii, informează Reuters, transmite Agerpres.

Glyn Lewers, preşedintele consiliului districtual din Queenstown Lakes, a decretat stare de urgenţă vineri dimineaţă din cauza impactului generat de ploile abundente care au căzut în zonă în ultimele 24 de ore.

„Mai multe inundaţii şi incidente cauzate de fragmente de materiale au fost identificate până acum, iar noi continuăm să contactăm populaţia afectată, inclusiv pentru a evacua peste 100 de persoane”, a adăugat Glyn Lewers.

Regiunile joase din South Island au primit precipitaţii importante în ultimele zile, iar districtul Bluff, aflat în extremitatea sudică a South Island, a decretat stare de urgenţă încă de joi.

Şcolile din centrul oraşului Queenstown au fost închise, potrivit anunţurilor publicate pe site-urile lor, iar Autoritatea pentru drumuri din Noua Zeelandă a emis mai multe avertizări despre închiderea unor şosele în zonele joase din South Island.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner