USR cere din nou Guvernului PNL alegerea primarilor în două tururi

USR

USR a transmis că proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi va rămâne blocat în procedură parlamentară până în luna februarie. Partidul face astfel din nou un apel la Guvernul Orban să ia o decizie în acest sens.

„Ieri (luni – n.r.) a avut loc ultima ședință de plen a Camerei Deputaților din acest an. Proiectul de alegere a primarilor în două tururi nici măcăr nu a fost pe ordinea de zi. Rămâne așadar blocat până în februarie, deși ar trebui să schimbăm legea cât mai repede, pentru că alegerile locale sunt programate în luna iunie 2020”, au scris reprezentanții USR, marți, pe pagina de Facebook a formațiunii.

USR a punctat că obiectivul partidului este de a îi înlătura pe social-democrați din guvernarea locală.

„USR face din nou apel la Guvernul Orban să aibă curajul să ia o decizie pe care românii o cer. Alegerea primarilor în două tururi asigură legitimitate aleșilor locali. Nu ne permitem să mai avem primari aleși cu 10 la sută din voturile cetățenilor, așa cum sunt multe cazuri în prezent. Democrația e mai importantă decât calculele temporare sau amenințările PSD cu moțiunea de cenzură. Obiectivul este îndepărtarea PSD din guvernarea locală și înlocuirea lui cu oameni noi și competenți”, potrivit sursei citate.