USR cere încetarea lucrărilor din Comisia privind alegerile din 26 mai: Este un circ ieftin

USR

Uniunea Salvați România cere încetarea activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai deoarece consideră că modul în care se desfășoară activitatea acesteia este o batjocură la adresa românilor din diaspora.

Astăzi a avut loc ultima întâlnire a Comisiei, urmând ca de la 1 septembrie să își reia activitatea, iar USR spune că scopul PSD și ALDE nu este ca prin această comisie să se afle adevărul despre blocarea, cu bună știință, a votului românilor din Diaspora, ci să-și justifice înfrângerea în fața propriului electorat.

  • ”Este inutil ca această comisie să-și mai continue lucrările, în condițiile în care reprezentanții tuturor instituțiilor chemați la audieri au spus, fără nicio excepție, că la alegerile din 26 mai 2019 nu s-au înregistrat fraude electorale. Așa-zisa comisie de anchetă nu este nimic altceva decât un circ ieftin servit electoratului PSD de doamna deputat PSD Olguța Vasilescu. Nu poți să fii serios să ceri verificarea unui program dezvoltat de o instituție a statului cu una dezvoltată de ”experți independenți” dar votați de partide. Ar mai rămâne ca grupul experți să fie condus de Sebaatian Ghiță pentru ca absurdul situației să fie complet”, spune senatorul Radu Mihail, membru USR în Comisia de anchetă.

USR consideră că o eventuală investigare a corectitudinii alegerilor ar trebui să se concentreze pe aflarea motivelor pentru care zeci sau sute de mii de români din străinătate nu au putut să voteze, pentru că acest lucru a influențat cu adevărat rezultatul alegerilor.