sâmbătă, iunie 25, 2022

USR: Guvernul Dăncilă dă liber la defrișări pe locul celei mai mari tragedii de mediu din România

Uniunea Salvați România condamnă decizia Ministerului Apelor și Pădurilor de a supune consultării publice proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național a terenului de 56,1579 ha de către S.C. Deva Gold S.A., în vederea realizării obiectivului “exploatarea minereurilor auro-argintifere din perimetrul Certej”. 

„Batjocură, nu consultare! Ministerul Apelor și Pădurilor organizează un simulacru de consultare publică – cum altfel poate fi numit acest demers, în condițiile în care comunicatul din 5 noiembrie 2018 arată că Ministerul a încasat deja de la Deva Gold taxa pentru scoaterea terenurilor din Fondul Forestier?

Avem de-a face cu o nouă mostră de atac asupra mediului din partea PSD-ALDE, care taie pădurile pentru a face loc unor iazuri de decantare toxice. Este nevoie de o reacție promptă și rapidă a societății. Petiția celor de la declic.ro trimite Ministerului, în forma oficială cerută de procedura consultării publice, opiniile noastre – este important să o semnăm în număr cât mai mare, până joi, 8 noiembrie 2018”, a declarat senatorul USR Allen Coliban, membru în Comisia pentru Mediu, printr-un comunicat.

USR precizează că se împlinesc 47 de ani de la dezastrul ecologic de la Certej, când 89 de oameni au murit în urma ruperii digului și alunecării muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere Certej, Hunedoara. Astăzi, Guvernul ignoră istoria tragică își propune să facă loc unei noi exploatări de aur și argint la Certej prin defrișarea a 56,1579 ha de pădure în favoarea companiei S.C. Deva Gold S.A.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner