marți, august 9, 2022

USR îi cere președintelui Iohannis referendum pe justiție

Uniunea Salvați România îi cere președintelui Klaus Iohannis să declanșeze referendumul pe Justiție. Realitatea acestor zile ne arată că acum este cel mai bun moment pentru a avea această dezbatere națională. Românii s-au săturat să fie conduși de corupți, dovadă sunt cei 1 milion de cetățeni au semnat inițiativa Fără Penali în funcții publice.

  • “Astăzi asistăm la o răzbunare politică. Penalii, în frunte cu Dragnea, vor să blocheze cu orice preț alegerea lui Kovesi ca procuror european. Nu cred că la ora actuală există în România cetățeni care să nu-și imagineze că acest lucru s-a întâmplat la ordinul lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader. Sunt disperați pentru că o eventuală numire a lui Kovesi în funcția de procuror european ar arunca la gunoi toată retorica otrăvită a PSD. De aceea, îi cerem președintelui Klaus Iohannis să declanșeze referendumul pe justiție. România nu mai poate continua cu o astfel de guvernare. Întrebarea este foarte simplă. Sunteți de acord ca cei condamnați penal să nu mai poată candida la funcții de conducere în statul român?”, a declarat președintele USR Dan Barna.

USR spune că, în ritmul în care evoluează lucrurile, în doi ani este posibil să nu mai avem alegeri libere și transmite că este nevoie de o coalizare a tuturor forțelor democratice din societate: orice organizație democratică, asociație profesională, sindicat, ONG, instituție academică, trebuie să se alăture acestui apel și să găsim împreună soluții și acțiuni comune pentru salvarea democrației. USR se angajează să pună la dispoziție toate resursele, instrumentele parlamentare și civice pentru a-i împiedica pe infractori să meargă până la capăt.

USR mai spune că desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție este una din recomandările importante ale Comisiei de la Veneția și se regăsește în proiectul USR care a fost depus deja în Parlament.

„Prin această secție, justiția se întoarce în perioada neagră în care procurori selectați și controlați politic dictau care să fie soluțiile în diverse dosare, fiind dispuși să distrugă vieți și să decidă după bunul plac asupra cursului carierelor unor magistrați care voiau să-și exercite independent profesia.USR va continua lupta anti-corupție și sprijinirea statului de drept pentru a preveni coșmarul în care PSD-ALDE vrea să ducă România”, spune USR, printr-un comunicat.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner