luni, iunie 27, 2022

USR, inițiativă legislativă pentru încurajarea donațiilor către persoanele defavorizate

Uniunea Salvați România a depus, miercuri, inițiativa legislativă “Legea Carității pentru nevoi reale” care are ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al unor categorii sociale defavorizate și crearea unui cadru legal pentru donații din partea operatorilor economici.

“Legea Cariății pentru nevoi reale”, elaborată de senatorul George Marussi și deputatul Dan Barna și semnată de 8 deputați și 9 senatori USR are în vedere asigurarea constantă a lucrurilor de strictă necesitate pentru centrele de ajutorare socială prin donații constând în hrană, îmbrăcăminte, rechizite școlare și produse de igienă pentru persoanele defavorizate aflate în grija căminelor de bătrâni, a centrelor de plasament și a altor tipuri de centre de rezidență.

„Inițiativa este o noutate în domeniul donațiilor și pleacă de la constatarea că, de cele mai multe ori, instituțiile sociale nu pot asigura efectivul de hrană, de îmbrăcăminte, de produse de igienă personală și de produse de curățenie pentru persoanele aflate în grija lor și că în România există companii sau magazine ori lanțuri de magazine care vor să ajute, dar nu există cadrul legal pentru facilitarea donațiilor”, transmite senatorul USR George Marussi.

Inițiatorii subliniază necesitatea unui cadru legal în privința donațiilor care derivă atât din importanța subiectului, cât și din necesitatea de a asigura un bun control al autorităților asupra deducerilor fiscale și asupra siguranței bunurilor donate, astfel încât sănătatea persoanelor defavorizate, beneficiarii finali ai donațiilor, să fie apărată prin norme speciale.

Dan Barna
Dan Barna

Dan Barna, liderul USR: Crearea unui cadru legal de ajutorare a persoanelor defavorizate este o necesitate

“Inițiativa are scopul de a ameliora situația unor categorii de persoane defavorizate. Pe de altă parte, din perspectiva donatorilor, aceștia sunt dovada unei societăți cu spirit civic dezvoltat în ceea ce privește implicarea socială și în vederea contribuirii bunului mers al societății. În România secolului XXI, stat membru al Uniunii Europene, crearea unui cadru legal de ajutorare a persoanelor defavorizate este o necesitate”, precizează Dan Barna într-un comunicat.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner