marți, august 9, 2022

USR: Justiţia trebuie să facă dreptate victimelor din decembrie 1989

Uniunea Salvaţi România salută încheierea anchetei în Dosarul Revoluţiei de către procurorii militari şi consideră că, la aproape 30 de ani de la moartea a peste o mie de români şi rănirea altor câteva mii, Justiţia are posibilitatea, în sfârşit, să facă dreptate victimelor şi familiilor acestora, a precizat luni un comunicat al formaţiunii.

USR spune că „Ion Iliescu şi alţi comunişti care s-au cocoţat la putere în decembrie 1989 prin dezinformare şi diversiuni, prin crime împotriva umanităţii, să răspundă pentru faptele lor, iar adevărul să iasă la lumină”.

„Chiar şi târzie, o restabilire a adevărului istoric este obligatorie. Românii trebuie să afle cine şi din ordinul cui a tras în cei care nu doreau decât libertate şi democraţie. De ce toată forţa militară a României – de la MapN şi MAI la gărzile patriotice – s-a pus la dispoziţia conducerii Frontului Salvării Naţionale? Doar pentru ca Ion Iliescu şi grupul său să preia puterea şi să se legitimeze în faţa unui popor împins la limita disperării?”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

USR mai spune că realitatea ultimilor 30 de ani a arătat şi cât de nocive sunt strategiile adoptate de foştii comunişti şi urmaşii lor politici şi cât de mare este pericolul de a cădea, din nou, victime acestora.

„Urmaşii lui Ion Iliescu au ridicat minciunile, diversiunile şi manipulările la rang de politică de stat, alături de furtul continuu din banii publici. Iar PSD, continuatorul PCR, continuă să-i sfideze pe urmaşii celor morţi în decembrie 1989 prin menţinerea la şefia Institutului Revoluţiei Române pe Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu, acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii. Românii merită o ţară liberă şi democrată, iar sacrificiul eroilor Revoluţiei nu trebuie să fie în zadar!”, a conchis USR.

Decizie şoc: Dosarul Revoluţiei, trimis în instanţă; Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu – inculpaţi; procesul Ceauşeştilor – simulat

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner