sâmbătă, septembrie 23, 2023

USR: Nenorocirea României e că PNRR a ajuns să fie implementat de PSD şi PNL, partide „eviscerate ideologic”

Deputatul USR Adrian Wiener a afirmat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că „nenorocirea României” este că PNRR, un proiect de ţară, a ajuns să fie implementat de PSD şi PNL – partide „eviscerate ideologic”, scrie Agerpres.

„Domnule ministru Rafila, nenorocirea României este că PNRR-ul, acest proiect de ţară al generaţiei noastre, a ajuns să fie implementat de PSD şi de un PNL eviscerate ideologic. Dar mai presus de toate PNRR-ul pe Sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma Sănătăţii, domnule ministru Rafila. Aţi venit la minister proiectând imaginea unui om al sistemului de Sănătate conectat la realitatea medicală, fluturând titluri academice şi v-aţi erijat într-un profesionist pornit să facă reforme şi politici de sănătate publică mai degrabă decât un om politic. Foarte repede însă suficienţa şi nepăsarea au înghiţit orice urmă de speranţă”, a declarat Adrian Wiener la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii.

El a adăugat că ministrul Rafila a început lupta cu pandemia „cu o decizie politică – aceea de a introduce Favipiravir în farmaciile cu circuit deschis, dând false speranţe pacienţilor, pentru că a ştiut de atunci, de la începutul anului 2022, că acest antiviral nu influenţează niciun fel mortalitatea sau complicaţiile COVID”.

„Asta după ce tot anul 2021 aţi stat pasiv în ceea ce priveşte vaccinarea – declaraţii formale, reci, neangajante, comode politic. Ştiaţi foarte bine că e cel mai important lucru, cel care ar fi influenţat cel mai mult rata mortalităţii în COVID, era acoperirea vaccinală, şi ştiaţi foarte bine că datoria morală a oricărui om politic era transferul credibilităţii către campania de vaccinare, mai ales a unui om politic care este şi medic. Aţi intoxicaţi spaţiul public cu faptul că USR a achiziţionat vaccinuri anti-COVID în exces, deşi ştiaţi foarte bine că acest contract de achiziţie a fost încheiat la nivelul Comisiei Europene în septembrie 2020, cu mult înainte ca USR să intre la guvernare. (…) Poate niciodată mocirla politică a neputinţei şi imposturii nu a făcut atât de mult rău României”, a transmis deputatul USR.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner