USR: Parlamentul va adopta o declarație cu privire la situația din Republica Moldova

USR

Grupurile parlamentare ale Uniunii Salvați România au solicitat conducerii Senatului și Camerei Deputaților dezbaterea de urgență a situației de criză din Republica Moldova și adoptarea cât mai rapidă a unei declarații pe acest subiect.

Cristina Prună„Am solicitat ca Senatul și Camera Deputaților să dezbată, în ședință comună, situația tensionată din Republica Moldova și să adopte o declarație. S-a votat acest lucru și urmează ca cele două comisii de politică externă să se reunească și să propună un proiect de declarație. Credem că este o victorie că am obținut acest lucru, deoarece Parlamentul este un for care trebuie să aibă o poziție pe situația din Republica Moldova”, a declarat Cristina Prună, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

 

  • Solicitarea USR a fost adoptată în Biroul Permanent reunit, dar PSD și ALDE au amânat pentru săptămâna viitoare dezbaterea.

„USR consideră că actuala conducere a Parlamentului nu înțelege necesitatea unei poziții oficiale cât mai rapide a Legislativului pe un subiect care este nu doar important și sensibil, ci riscă și să pună România în poziții contradictorii cu partenerii externi, ținând cont de declarațiile ambigue și neinspirate venite din partea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu”, spune formațiunea, într-un comunicat de presă.