USR: Pensiile speciale au crescut în 2019 cu 33%/„Nu sunt bani” se aplică doar cetățenilor

USR

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a declarat că pensiile speciale au crescut în 2019 cu 33%, afirmând că președintele CCR, Valer Dorneanu, cel care va judeca sesizarea privind tăierea pensiilor speciale, a primit doar ca urmare a creșterii pensiei suma de 132.000 de lei.

„Nu sunt bani” – ni se spune foarte des în politică. De fapt, adevărul este că bani se găsesc pentru unii. Un exemplu grăitor este cel al pensiilor speciale și pentru că tot întărzie să se pronunțe asupra impozitării lor, să vedem un exemplu din CCR. Președintele instituției a avut o creștere a veniturilor din pensiile speciale (da, are mai multe), cu 33% în 2019 față de 2018. 33% creștere la o sumă deja enormă, astfel primind doar din mărire peste 132.000 de lei anul trecut. Ce ne arată asta? În primul rând, care sunt prioritățile aristocrației bugetare”, a scris deputatul USR Claudiu Năsui, pe Facebook.

Claudiu Năsui a afirmat că scuze precum „nu sunt bani” se aplică doar cetățenilor, nu și angajaților statului.

”Pentru aceștia din urmă se găsesc mereu bani, chiar și în plină pandemie. Cu fiecare săptămână care trece, pensia beneficiarilor de pensii speciale din CCR crește. Sumele de mai jos sunt cele din 2019, deci este de așteptat ca la acest moment veniturile președintelui CCR să fie și mai mari. Dacă creșterea din 2019 este reprezentativă, o să vedem un alt salt al pensiilor speciale și în 2020. Astfel, vom afla cum, în plină pandemie, noi creștem pensiile speciale ale celor care ne dezamăgeau zilnic”, a adăugat Năsui.