USR PLUS București îi solicită lui Nicușor Dan să stopeze „mascarada concursurilor” din Primăria Capitalei

Primarul Nicușor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei și instituții din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicație, acuză USR PLUS.

Astfel, au fost demarate concursuri pentru posturi de conducere:

Concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare: https://bit.ly/2W5W47H;

Concursul pentru ocuparea postului de Director general al Administrației Străzilor București: https://bit.ly/2VUZUAj.

Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenția Primarului General încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menționate și a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiții specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat.

USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicație pentru anumite persoane din PNL și PMP, spune alianța.

USR PLUS mai spune că primarul General a primit din partea formațiunii sprijinul pentru ca aceste practici ilegale și imorale să nu mai aibă loc în administrația bucureșteană.

USR PLUS atrage atenția că:

Criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive și urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidați pentru înscriere la concurs.
De exemplu: pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate și 6 luni vechime în funcție de conducere într-o instituție publică;
Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării și câștigării concursului de către anumite persoane.

USR PLUS solicită public Primarului General Nicușor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor (https://bit.ly/2W1bXw1).
În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalități și reluarea concursurilor într-un mod corect. Votul de încredere al bucureștenilor a fost dat pentru transparență, corectitudine, meritocrație, nu pentru sinecuri politice și nici pentru plătirea unor polițe între partide.