USR va ataca la CCR numirile judecătorilor Curții Constituționale

USR

Uniunea Salvați România va sesiza, marți, CCR în legătură cu numirile lui Gheorghe Stan, șef al Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, și a fostului vicepreședinte al CSM Cristian Deliorga în funcțiile de judecător al CCR, a anunțat deputatul Stelian Ion, la Parlament.

  • Am identificat motive pertinente. În privinţa domnului procuror Gheorghe Stan am vizat în primul rând chestiunea referitoare la incompatibilitate, observând că între momentul numirii şi momentul publicării în Monitorul Oficial, domnul procuror nu şi-a prezentat demisia, ceea ce i-a permis să efectueze anumite acte procedurale.

Domnul Stan nu răspuns sau a răspuns greșit la întrebări. CV-ul lui nu ne face să concluzionăm că are pregătire profesională pentru funcția de judecător al CCR. De asemenea nu îndeplinește condiția de independență a unui judecător la CCR. Faptul că a cerut dosarul Tel Drum de nenumărate ori, faptul că a dispus măsuri procesuale în cazul lui Kovesi, faptul că ulterior a retras un apel într-un dosar foarte important care a vizat fapte de corupție și care se referea la domnul Hrebenciuc, un dosar cu implicații mari, e vorba de pădurile României ne demonstrează faptul că nu e independent din punct de vedere politic”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, marți, la Parlament.

Mai mult, deputatul de la USR a spus  că partidul va sesiza CCR și în legătură cu numirea lui Cristian Deliorga, unul dintre motive fiind că audierea acestuia nu a avut loc și în plenul Senatului, ci doar în comisia juridică.