marți, august 9, 2022

USR vine cu 3 proiecte de lege care vin să rezolve 3 probleme grave din școli: Lipsa de finanțare, politizarea și lipsa de viziune

Reformele bombastice anunțate de ministrul Cîmpeanu la televizor lasă problemele reale ale învățământului românesc neatinse sau le amână la nesfârșit. Parlamentarii din grupul USR PLUS pentru Educație au depus 3 proiecte de lege care vin să rezolve 3 probleme grave din școli: lipsa de finanțare, politizarea și lipsa de viziune a celor din fruntea lor, anunță formațiunea. 
 Proiect de lege inițiat de Ștefan Pălărie și Mihai Polițeanu:
Directorii de școli și inspectorii școlari nu pot face parte din organele de conducere a unor partide politice. Eliminăm sinecurile și introducem profesionalismul și performanța în conducerea școlilor.
Proiect inițiat de Ștefan Pălărie și Silvia Dinică:
Fără rectori pe viață. Maximum două mandate pentru rectori. Mediul academic trebuie să promoveze perspective diferite, nu să se lase condus de grupuri de interese. Viziunile diferite ale oamenilor aflați la conducere ajută la dezvoltarea instituției, a corectitudinii interne și crește calitatea managementului.
 Proiect de lege inițiat de Ștefan Pălărie, Irineu Darău și Andrei Miftode:
Banii rămași din finanțarea de bază a școlilor să poată fi folosiți și pentru reparații curente sau obiecte de inventar. În prezent, fondurile nefolosite se întorc la bugetul de stat. Dacă banii rămân la școli, nu vor mai depinde de primării pentru reparații sau pentru achiziționarea de obiecte necesare bunei funcționări.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner