marți, noiembrie 28, 2023

Valeriu Ivan, unul dintre supraveghetorii CEO este incompatibil. Îşi va da demisia de onoare?

Valeriu Ivan, unul dintre supraveghetorii CEO este incompatibil.

Îşi va da demisia de onoare?

Valeriu Ivan, unul dintre membri Consiliului de Supraveghere  al CE Oltenia este şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România. Practic este in  forurile de decizie, a două entităţi care vând energie electrică.

Acest lucru este interzis, deoarece conform legii, nu ai voie să faci parte din conducerea a două societăţi comerciale care au  legături contractuale, deoarece se presupune că  ai putea fi părtinitor cu una dintre ele. În al doilea rând, acest lucru, contravine şi unei directive europene, care arată că trebuie realizată o separare efectivă a reţelelor de transport de activitate de producţie.

Ce spune Ministerul Energiei!?

Valeriu Ivan, se află în Consiliul de Supraveghere al CEO, de la sfârşitul anului trecut din partea Ministerului Energiei. A fost până în urmă cu câteva săptămâni consilierul ministrului Victor Grigorescu, dar a rămas fără această funcţie, după ce presa locală a scris că acesta a adus mai mulţi directori din Bucureşti pe care i- a angajat la compania din Gorj.

Ministerul Energiei ar trebui să îl retragă şi din funcţia de supraveghetor al CEO, fiind incompatibil.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner