Vaslui: Primăria municipiului reşedinţă doreşte actualizarea numărului de persoane care datorează taxa de salubritate

Serviciul Finanţe Publice din cadrul Primăriei municipiului Vaslui doreşte actualizarea numărului de persoane care datorează la bugetul local taxa specială de salubrizare, urmând să contacteze până la sfârşitul anului 2021 toate proprietăţile de pe raza localităţii.

‘Personalul din cadrul SC Goscom SA Vaslui, împuternicit în acest sens de către autoritatea publică locală şi care se va identifica prin legitimaţia de serviciu, se va deplasa pe teren în zonele repartizate şi va aduce la cunoştinţă publică obligaţiile cetăţenilor de pe raza municipiului Vaslui referitoare la depunerea la Serviciul Finanţe Publice Locale Vaslui a declaraţiei de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici şi la achitarea contravalorii serviciului de salubrizare. Utilizatorii casnici care locuiesc într-un imobil şi au calitatea de proprietar sau chiriaş datorează taxa specială de salubrizare în cuantum de 11 lei de persoană pe lună, conform Hotărârii Consiliului Local Vaslui nr. 180/2018’, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui.

Începând din 2019, tariful pentru ridicarea gunoiului, plătit de populaţie şi încasat, până la acel moment de SC Goscom, a fost înlocuit cu o taxă de salubritate, modificarea venind ca urmare a implementării unui proiect judeţean de gestionare a deşeurilor, finanţat cu bani europeni, care prevede existenţa acestei taxe.

Astfel, un operator economic privat a preluat activitatea de colectare a deşeurilor, derulată până în anul 2019 de SC Goscom SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE