vineri, august 19, 2022

Veste bună pentru persoanele cu orice tip de amputaţie

Miniştrii Muncii şi Sănătăţii, Marius Budăi şi Alexandru Rafila, reprezentanți ai Partidului Social Democrat, au aprobat ordinul comun pentru ca persoanele cu orice tip de amputaţie să primească, de la prima evaluare, certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent.

Documentul permite totodată încadrarea în grad de handicap a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, inclusiv dacă aceasta a apărut în curma infectării cu coronavirus.

”Am aprobat, împreună cu ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, Ordinul comun prin care persoanele cu orice tip de amputaţie vor primi, de la prima evaluare, certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent”, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acesta a precizat că, în acest fel, persoanele cu amputaţii nu vor mai fi nevoite să meargă, periodic, la comisiile de evaluare, pentru prelungirea certificatelor de handicap.

”Această prevedere se aplică inclusiv persoanelor cu amputaţii unilaterale, în condiţiile în care, până în prezent, prevederea era valabilă doar în cazul persoanelor cu amputaţii bilaterale”, a mai anunţat Budăi.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner