Vești bune din partea OMS privind pandemia de COVID-19

aparat testare covid 19

Directoarea Departamentului Tehnic de Combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS a precizat că, până acum, cazurile de reinfectare cu noul coronavirus sunt irelevante din punct de vedere statistic, având în vedere că numărul lor este foarte mic raportat la numărul total de cazuri.

Reprezentanta OMS spune că, în cazurile de reinfectare, experții investighează acum ce tip de anticorpi s-au dezvoltat în organism ca urmare a contractării inițiale a virusului și după contractarea ulterioară.

Trebuie să plasăm aceste informații în context. Din peste 26 de milioane de cazuri faptul că există câteva reinfectări ne transmite că acest lucru este posibil, dar nu ne spune nimic despre ceea ce se întâmpla la nivelul întregii populații”, a declarat Maria Van Kerkhove, citată de antena3.ro

Potrivit acesteia, până acum s-a dovedit că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deşi nu se ştie cât durează aceasta.

Până marți, 8 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 97.033 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.