Vîlceanu (PNL): România ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul medici pe cap de locuitori

Dan Vilceanu

Deputatul PNL Dan Vîlceanu susține că România ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană, pe ultimul fiind Polonia, la capitolul medici pe cap de locuitori, iar datele Eurostat arată că, în România, sunt 276 de medici la suta de mii de locuitori, deci un medic la 362 de locuitori.

„Numai în 2017, au plecat la spitale din Franţa, Marea Britanie, Germania, Irlanda şi Belgia peste 1.300 de medici români. Astfel, ţara noastră a ajuns în situația în care la începutul lui 2017, 30% din posturile din spitalele de stat din România erau vacante, iar trendul de părăsire a țării continuă.

Pe bună dreptate. După majorarea veniturilor, făcută cu proteste pentru că vă reamintiți cum au încercat să le taie sporurile, medicii au de-a face cu o nouă incercare de reducere a salariilor. Orele suplimentare nu se vor mai plăti, asta în situația în care aceşti oameni au zeci de ore suplimentare într-o lună prin gărzile pe care le efectuează. Guvernul nu numai că nu oprește exodul medicilor, ba chiar le dă motive să plece”, a scris Vîlceanu, pe Facebook.