marți, august 9, 2022

Vîlceanu (PNL) spune că situația economică din România seamănă cu cea din Argentina

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat pe contul său de Facebook că ce se întâmplă acum în România – deficit crescut, rată a inflației foarte mare, împrumuturi foarte mari- se întâmpla în Argentina.

„Jaf în stil sud-american! PSD-ALDE merge pe urmele sud-americanilor, care sunt deja în criză, ducând România tot acolo. Colegul meu Florin Cîțu a demonstrat cu cifre că România urmează rețeta, total greșită, a Argentinei, o țară care a cerut FMI un împrumut de 30 de miliarde de dolari pentru a ieși din criză. Ceea ce se întâmplă acum în România – deficit crescut, rată a inflației foarte mare, împrumuturi foarte mari- se întâmpla în Argentina înainte să admită că este în criză.


Însă eu aș vrea să mă refer la un alt element extrem de important, care demonstrează că ceea ce face acum Guvernul PSD-ALDE au făcut și alții și au greșit, băgând cetățenii în criză. Argentina a renunțat în 2009 la Pilonul II de pensii. Ce vrea să facă PSD-ALDE acum? Exact același lucru. Dar pentru că acesta este GuverNUL PSD-ALDE, nu-și dă seama că renunță la o posibilitate de a se folosi de acești bani pentru a evita o criză. 


Pilonul II de pensii poate fi util în situații în care țara are nevoie de împrumuturi, putându-se apela la aceste fonduri, care, în mare parte, sunt investite și acum în titluri de stat.
Dar PSD-ALDE alege varianta argentiniană, dar care rezolvă, în opinia coaliției de guvernare, problema pensiilor de stat. Vor să ia banii românilor pentru a acoperi cheltuielile cu actualele pensii.

Când GuverNUL va aproba legea referitoare la Pilonul II de pensii, românii trebuie să fie foarte atenți și să nu uite că acești bani sunt ai lor, sunt siguri, sunt bani pe care îi pot lăsa moștenire, și să nu fie de acord să accepte propunerea PSD-ALDE. Această propunere e bună doar pentru PSD, pentru că acoperă gogoșile electorale, dar nu și pentru români. Grav este că modificarea Pilonului II ar putea să nu fie suficient pentru a acoperi gaura produsă de incompetenții de la PSD-ALDE”, a scris Vîlceanu pe contul său de Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner