Viorica Dăncilă îl cheamă în Parlament pe ministrul Finanțelor: Să vină să spună ce plăți a făcut

dancila camera deputatilor

Ministrul de Finanțe n-a vrut să aibă niciodată o confruntare cu fostul ministru de Finanțe, ca să arătăm care este situația reală, a declarat fostul premier Viorica Dăncilă, care îl cheamă pe Florin Cîțu să dea explicații în Parlament.

„În octombrie, deficitul era de 2.8 %. Noi n-am luat în calcul că va trece moțiunea de cenzură. (…)

Ministrul Finanțelor ar trebui să vină să spună ce plăți a făcut domnia sa în octombrie, noiembrie și decembrie. (…) Nu vrea să meargă în Parlament să dea dovadă de transparență, să vina cu toate cheltuielile care să justifice împrumutul extraordinar de mare, de 40 de miliarde în două luni și jumătate. (…) Să vedem ce cheltuieli, ce plăți s-au făcut și cum sa ajuns la acest deficit de 4.4%.„, a declarat Dăncilă la Digi24 tv.

Fostul premier a susținut că în prezent nu există decât investiții reduse, pensiile nu se măresc, alocațiile nu se dublează, argumentând că în strategia Consiliului Fiscal nu este cuprins punctul de pensie la 1.770 de lei.

„Uitați-vă la declarațiile făcute chiar de premierul Orban care spune că, în funcție de cum merge economia. Păi guvernul e responsabil de modul în care merge economia.

Eu, ca prim ministru, mi-am asumat și am dus România la a doua cea mai mare creștere economică din Europa„, a mai spus fosta președintă a PSD.