joi, august 11, 2022

Vosganian: O așezare legendară, Königsberg, a fost furată de ruși după cel de-Al Doilea Război Mondial, sub oblăduirea aliaților occidentali, aceiași care au permis ca, împotriva voinței poporului nostru, România să fie predată lagărului socialist. Tot ca pradă de război

Fostul ministru Varujan Vosganian scrie, pe Facebook, că Rusia protestează împotriva blocadei instituite asupra enclavei Kaliningrad fără să aibă nicio mustrare privind vechile atrocități comise împotriva populației de aici, în majoritate germani.

„Rusia protestează împotriva blocadei instituite asupra enclavei Kaliningrad. O așezare legendară, care se numea Königsberg, un adevărat oraș al regilor și al filosofilor, a fost furat de ruși, după cel de-Al Doilea Război Mondial, sub oblăduirea aliaților occidentali, aceiași care au permis ca, împotriva voinței poporului nostru, România să fie predată lagărului socialist. Tot ca pradă de război.

Destrămarea Uniunii Sovietice nu a dus și la desprinderea Kaliningradului de Rusia. Pentru simplul motiv că, după război, populația germană a orașului a fost fie alungată, fie deportată sau masacrată, și înlocuită cu populație rusească. Astfel încât orașul în care s-a născut (și a fost înmormântat) Immanuel Kant a devenit orașul în care s-a născut Liudmila Putina, fosta nevastă a lui Vladimir. Iar Rusia acuză sancțiunile economice, fără să aibă nicio mustrare privind vechile atrocități împotriva unei populații nevinovate, alcătuite, la data aceea, mai ales din femei, bătrâni și copii.

Europa își poartă traumele nevindecate și ele, cum se vede, din când în când se redeschid”, scrie Vosganian.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner