marți, noiembrie 29, 2022

Vosganian: Roexit nu este soluţia pentru România; nu UE ne face probleme, ci faptul că oficialităţile române sunt mult prea slabe în cadrul UE, nu susţin interesul naţional

Fostul ministru Varujan Vosganian scrie, pe Facebook, că Roexit nu ar fi o soluţie pentru ţara noastră, el arătând că problemele nu sunt cauzate de UE, ci de faptul că oficialităţile române nu susţin, în cadrul organismelor europene, interesul naţional, sunt mult prea slabe şi acceptă fără să comenteze sau să reacţioneze absolut orice se decide la Bruxelles.

„Apare, nu de puține ori, în comentarii, îndemnul Ro-exit. Mă întreb dacă cei care îl invocă au luat în mod serios în calcul, cu creionul în mână, posibilele consecințe sau o spun doar așa, pentru a se viteji și a da culoare intervențiilor lor.
Adresez următoarea rugăminte acestor antiunioniști: să le comunice fermierilor români că cel mai bun lucru pentru ei e să renunțe la subvențiile oferite din fonduri europene, cele cca 10 miliarde de lei pe an. Și pe urmă, funcție de răspunsul primit, să continuăm discuția privind calitatea țării noastre de membră a Uniunii Europene.
Poziția României depinde de atitudinea autorităților noastre. Dacă avem o poziție slabă în interiorul Uniunii Europene, poziția noastră în afara Uniunii Europene ar fi mult mai slabă.
Ca să nu mai vorbim că am avea și timp să ne gândim la asta, stând la coadă la viză, pe la gardurile ambasadelor.
Nu vă lăsați amăgiți de Brexit. Dacă City-ul londonez n-ar fi pe malul Tamisei, ci pe malul Dâmboviței, poate că ar merita o dezbatere pe tema asta. România nu are capacitatea de refinanțare a Marii Britanii. Chiar și așa, mulți britanici regretă decizia luată, și aceea pe muchie de cuțit”, scrie Vosganian.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner