luni, august 8, 2022

Vrancea: Incendiu de vegetaţie uscată în pădure la Bârseşti, lichidat după aproape 20 de ore

Un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit, joi seara, într-o pădure de la Bârseşti, a fost lichidat după aproape 20 de ore de intervenţie a pompierilor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a informat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Potrivit sursei citate, au ars circa trei hectare de litieră de pădure şi 157 de arbori din specia pin, fiind afectaţi parţial alţi 200 de pomi din aceeaşi specie.

Pompierii au intervenit cu opt echipaje de stingere, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD.

Pe durata misiunii au acţionat la faţa locului peste 40 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul ISU Vrancea, în cooperare cu zeci de pompieri voluntari de la SVSU Bârseşti, SVSU Păuleşti şi lucrători de la Ocolul Silvic Vidra.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, acţiunea fost de lungă durată, incendiul fiind lichidat vineri, în jurul orei 16,00, după aproximativ 20 de ore de la intervenţia pompierilor. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner