Vrancea: O medalie aniversară din 1909 – expusă în foaierul Teatrului ‘Maior Gh. Pastia’

O medalie aniversară datând din anul 1909 a fost expusă, vineri, în foaierul Teatrului ‘Maior Gh. Pastia’, în cadrul unei expoziţii prilejuite de împlinirea a 108 ani de existenţă a instituţiei de cultură focşănene, a informat primăria municipiului Focşani.

‘Astăzi, 19 noiembrie 2021, în foaierul teatrului a fost vernisată expoziţia Teatrul ‘Maior Gh. Pastia’ – ipostaze în timp, organizată de Primăria Municipiului Focşani prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică. Expoziţia este realizată cu ocazia împlinirii a 108 ani de existenţă a teatrului, ştiut fiind faptul că la 21 noiembrie 1913 se ridica, pentru prima oară, cortina Teatrului Municipal ‘Maior Gh. Pastia”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani.

Expoziţia a fost realizată cu sprijinul colecţionarului Petru Mincu, care a pus la dispoziţia Primăriei fotografii de colecţie, dar şi o medalie aniversară bătută la 1909, cu ocazia debutului lucrărilor la clădirea viitorului teatru, aceasta fiind şi cea mai valoroasă piesă din expoziţie.

Organizatorii au precizat că în expoziţie sunt fotografii cu Teatrul ‘Maior Gh. Pastia’ din perioada de dinainte şi din timpul Primului Război Mondial, din perioada interbelică, dar şi fotografii mai recente, chiar şi de la începutul anilor 1980, când încă nu fuseseră construite blocurile din zona Teatru.

Expoziţia poate fi vizitată de vineri până duminică, intrarea fiind liberă. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Sursa: PRESSONLINE