Weber: România se află într-o criză profundă, iar românii suferă de pe urma „incompetenței și iresponsabilității unor personaje”

weber psd

Deputatul PSD Mihai Weber spune că România se află într-o criză profundă, iar românii suferă de pe urma „incompetenței și iresponsabilității unor personaje aflate vremelnic la conducerea țării”.

Cu cei peste 2.000 de ROMÂNI care au MURIT în ultimele două săptămâni și cu mii de noi cazuri de infectare zilnic, pandemia este scăpată de sub control. SISTEMUL SANITAR este ÎNGENUNCHEAT, iar CADRELE MEDICALE sunt UMILITE.

  • SISTEMUL de ÎNVĂȚĂMÂNT a fost DISTRUS, iar educația copiilor este compromisă după ce școlile au fost închise. Guvernul PNL a REFUZAT să DUBLEZE ALOCAȚIILE a peste 3 milioane de copii, în schimb a făcut în așa fel încât peste un sfert dintre copiii României să nu aibă acces la învățământul online. 

 

  • Peste 1,6 milioane de CONTRACTE de muncă au fost DESFIINȚATE în timpul acestei guvernări, în timp ce zeci de mii de FIRME se află în FALIMENT. De ce? Pentru că această NEFASTĂ GUVERNARE a acordat cel mai mic pachet de stimulare a economiei, comparativ cu alte state din UE.

AGRICULTURA este ABANDONATĂ în fața calamităților, iar agricultorilor li se taie programele de sprijin. Producătorii ROMÂNI sunt ALUNGAȚI din piețe, pentru a se face loc în supermarketuri produselor aduse din import.

  • FINANȚAREA proiectelor europene a fost SISTATĂ, în timp ce Guvernul PNL a dus DATORIA GUVERNAMENTALĂ la un nivel istoric de 100 de miliarde de euro.

 

  • SIGURANȚA UNUI TRAI DECENT și a unei bătrâneți liniștite le-a fost REFUZATĂ, de către guvernarea de dreapta, celor peste 5 milioane de PENSIONARI pentru care punctul de pensie trebuia să ajungă la 1.775 lei, în acest moment.

Iată de ce trebuie să punem altceva în loc! URA, MANIPULAREA, INCOMPETENȚA și DEZINFORMAREA trebuie SĂ DISPARĂ de la cârma țării! ROMÂNIA are nevoie de SOLIDARITATE, de PROFESIONALISM și VIZIUNE, de PATRIOTISM și consens național, nu doar PENTRU A ÎNVINGE pandemia, ci pentru a avea șansa de a se dezvolta, de a deveni cu adevărat casa tuturor cetățenilor săi!”, a scris Weber, pe Facebook.