luni, octombrie 2, 2023

Ziua Comemorării Holocaustului: Președintele Israelului se va adresa eurodeputaților

Președintele Israelului, Isaac Herzog, se va adresa Parlamentului European, joi, în timpul sesiunii plenare ce va marca Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va deschide ședința solemnă la ora locală 10.30 (11.30 ora României) cu un discurs introductiv.

După discursul președintelui Isaac Herzog, eurodeputații vor ține un minut de reculegere. Ceremonia se va încheia cu spectacolul muzical „Kaddish” de Maurice Ravel, interpretat de Chen Halevi la clarinet și Jenő Lisztes la ţambal.

După ceremonie, în jurul orei locale 11.45 (12.45 ora României), președinții Metsola și Herzog vor inaugura Memorialul Holocaustului „Refugiatul” de Felix Nussbaum în fața hemiciclului de la Bruxelles al Parlamentului.

Anul acesta se împlinesc, de asemenea, 75 de ani de la înființarea statului Israel.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită la 27 ianuarie de Organizația Națiunilor Unite în 2005 pentru a comemora Holocaustul și cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Născut la Tel Aviv în 1960, Isaac Herzog a fost ales al unsprezecelea președinte al statului Israel în 2021. A fost ales pentru prima dată în Knesset (parlamentul israelian) în 2003 și a ocupat mai multe funcții ministeriale de atunci. În 2013, Herzog a fost ales președinte al Partidului Muncii din Israel, iar în iunie 2018 a fost ales președinte al comitetului executiv al Agenției Evreiești pentru Israel.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner