Mesaj emoționant al Președintelelui Comisiei pentru apărare, Dorel Căprar de 1 decembrie : Sunt mândru că Aradul a jucat un rol capital în procesul istoric al Marii Uniri

Conform mai multor postări pe pagina sa de socializare, președintele Comisiei pentru apărare, Dorel Căprar a transmis mai multe mesaje emoționante de 1 decembrie.Vă prezentăm în continuare mesajele deputatului de Arad.

”România este peste tot unde sentimentul patriotic vibrează în piepturile românilor. În diasporă, în orice regiune a țării sau la Tisa Nouă, unde am sărbătorit alături de comunitatea locală sfânta zi de 1 Decembrie. Oameni calzi, gospodari, bucuroși de oaspeți, care ne-au primit cu mult drag și ne-au încântat cu un program folcloric tradițional pe măsură.”

”Şi tot la Arad, Ziua Naţională a României a căpătat o conotaţie deosebită, prin emoţia colectivă ce ne-a stăpânit pe toţi la ceremonia din Piaţa Avram Iancu. Va fi întotdeauna extrem de dificil să ne exprimăm admirația și gratitudinea față de corifeii Marii Uniri care au găsit resursele necesare de energie și dragoste de neam pentru a nu rata întâlnirea cu Istoria. La acest moment aniversar, nădăjduim, asemenea înaintașilor noștri, în viitorul acestei țări, membră a NATO și Uniunii Europene, în puterea sa de a-l înfăptui. Să binecuvânteze Dumnezeu România!

 

  • Sunt mândru că Aradul a jucat un rol capital în procesul istoric al Marii Uniri

    În viaţa tuturor popoarelor, în existenţa statelor, au existat momente sau evenimente de însemnătate sau semnificaţie deosebită, ce le-au marcat existenţa, au devenit memorabile, au ajuns a căpăta dimensiunile unor sărbători naţionale. De fapt, fiecare naţie are în istoria sa o clipă de graţie, un moment de împlinire şi de triumf. Sunt mândru că Aradul a jucat un rol capital în procesul istoric al Marii Uniri, fiind oraşul care a oferit lumina redeşteptării naţionale, pregătind Adunarea Naţională de la Alba-Iulia şi proclamarea Unirii pe veci cu Patria Mamă, care s-a realizat după lungi şi grele suferinţe. Ziua de 1 Decembrie, trebuie să rămână un moment de unitate naţională, de concordie, în ton cu importanţa istorică a acestei zile.”

ecopolitic.ro