Primăria Capitalei reprezentată la Urban Wins de consilierul general ALDE, Tudor-Tim Ionescu

     Astăzi, Consilierul General ALDE al Municipiului București, Tudor Ionescu, a participat în calitate de activator din partea Primăriei Municipiului București la a 3 a agora urbană – Urban Wins:

  • De la priorități la acțiuni în vederea realizării unui Plan Strategic pentru Prevenirea și managementul Deșeurilor în București.

Urban_WINS este un proiect finanţat din fonduri europene, care se derulează pe o perioadă de 3 ani şi care dezvolta şi testeaza strategii eco-inovative pentru prevenirea şi gestionarea deşeurilor în 8 oraşe-pilot din Italia, Portugalia, România şi Spania, Cremona, Torino, Albano Laziale si Pomezia – orase din Zona Metropolitana a Romei (Italia), Bucuresti (Romania), Leiria (Portugalia), Manresa si Sabadell (Spania).

Agorele UrbanWINS faciliteaza implicarea in proiect a cetatenilor si a altor parti interesate, incurajand in acelasi timp generarea de idei de catre participanti, crearea de solutii si tranzitia catre modele de consum si productie mai sustenabile.

Faza a treia a proiectului s-a concentrat pe testarea planurilor strategice de prevenire şi gestionare a deşeurilor în 8 oraşe-pilot. Recomandările şi instrumentele realizate în cadrul proiectului vor fi monitorizate şi evaluate. Echipa Urban_WINS va studia, totodată, şi posibilitatea replicării acestor planuri strategice şi în alte oraşe ale Europei.

    În prezența consilierului general, Tudor-Tim Ionescu au continuat agorele UrbanWins pentru identificarea unor actiuni care sa contribuie la prevenirea, reducerea si gestionarea corespunzatoare a deseurilor in Municipiul Bucuresti.Actiunile vor fi propuse si implementate cu sprijinul participantilor la intalniri, incepand cu anul 2018.

Proiectul Urban_WINS va ajuta oraşele să devină mai flexibile, să dezvolte economia circulară şi să treacă la modele sustenabile de producţie şi consum.

     În România, partenerii sunt: Primăria Municipiului Bucureşti, Asociaţia ECOTECA, Romania Green Building Council, Asociaţia ECOTIC, Global Innovation Solution, Asociaţia ENVIRON.

     În continuare vă prezentăm ce a declarat Tudor-Tim Ionescu, consilier general ALDE al Primăria Municipiului Bucureşti legat de Proiectul Urban_WINS :